Blog

Maturantski ples

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Maturantski ples je eden izmed najbolj pomembnih dogodkov v življenju večine srednješolk. To ni samo ples na katerega pridejo, odplešejo nekaj plesov in se bognedaj preveč napijejo, ampak ima ta ples veliko pomembnejšo vlogo. Nanj se dijaki in dijakinje pripravljate kar nekaj mesecev, izberete fanta s katerim boste plesale in, ki ga boste nenazadnje predstavile tudi vaši družini, na ples povabite starše, morda tudi druge družinske člane.

Celoten maturantski ples je nekaj posebnega in tam so vse oči uprte v srednješolke, ki tisti večer simbolično prestopijo mejo zrelosti in postanejo prave dame. Na to ne opozarja samo ples, ki so se ga v večmesečnem obdobju naučile, in ne galantno vedenje, ampak tudi njihova zunanjost, ki je ta večer navadno popolna.

Izbira prave obleke, pravih čevljev, prave pričeske in primernega make-upa, ki da piko na i pa pomeni le gala zaključek nekaj mesecev trajajočega rituala in priprav. In na ta dan draga dekleta, morate izgledati popolne. Na maturantskem plesu so namreč vse oči uprte v plesalce in plesalke. Ljudje komentirajo njihove obleke, njihove make-upe, pričeske, izbiro barve nohtov, ...

Tukaj je nekaj nasvetov, ki jih je dobro upoštevati:

PREDPRIPRAVA KOŽE

Bodite čimbolj naravne. Izstopajoči make-upi so primerni za starejša dekleta, mlada dekleta pa imejte čimbolj naravni videz.

Tudi za naravni videz je treba poskrbeti. In sicer, dobro je, da se dva tedna pred plesom naredi nega obraza, ki zajema čiščenje, piling in masko. Kožo na ta način očistite ogrcev in mozoljev, ter ji daste svež videz, za katerega pa morate vsakodnevno skrbeti z nanosom primerne kreme.

PUDER

Pred nanosom pudra uporabite korektor, ki bo zakril nepravilnosti, nato pa nanesite puder, za katerega svetujemo, da ga naj ne bo preveč. Če se boste ličile same, izbirajte kvaliteten puder, ki bo obstojen vso noč in, ki vam na fotografijah ne bo pustil svetlečega odseva. Lahko izberete tako puder v obliki kreme ali pa mineralnega.

Nikar ne pozabite na 'final touch' in nardečite lička.

LIČENJE OČI

Najprej izberite primerno senčilo. Obstaja nekaj pravil glede izbire barve in sicer je dobro glede na barvo oči izbrati tone, ki bodo vaše oči najbolje poudarili.

Za modre oči izberite zemeljske tone, vijolično ali sivo barvo.

Za zelene oči izberite zemeljske tone, zlato barvo, vijolično, rjavo ali pa marelične tone.

Rjavim očem pristojijo skoraj vse barve, predvsem pa zelene, modre ter celo rjave barve.

Nikar ne pozabite na uporabo barvice, kar bo vašemu ličenju dalo piko na i.

TREPALNICE

Na koncu še ukrivite trepalnice in nanje nanesite maskaro. Bodite pozorne na to, katero maskaro boste uporabile. Na plesih je vroče, dekleta rade od ganjenosti spustijo tudi kako solzico in nobena si ne želi, da bi na polovici večera bila videti kot panda. Vodoodporne maskare so v tem primeru najbolj primerne.  

OBRVI

Veliko deklet na to pozablja, ampak zelo pomembno je, da imate urejene obrvi, ki so oblikovane tako, da zaokrožijo obraz v celoto. Obrvi lahko populite same, ampak to naredite vsaj teden dni pred maturantskim plesom, saj boste sicer okoli njih imele rdečico, ki si je ne želite imeti na najpomembnejši dan srednje šole. Ker verjetno še nimate toliko občutka za to, kakšna oblika obrvi bo najbolj pristajala vašemu obrazu in kako obrvi oblikovati, da bodo res popolne, raje obiščite vizažista, ki bo zanje poskrbel tako, da bodo poudarile lepoto vašega obraza.

FRIZURA

Lepa frizura bo dala končni podobi tisti pravi pečat. O njej se boste pogovarjali še dolga leta. Ali, če bo zelo lepa ali, če bo neprimerna. Zato vam svetujemo, da izberete takšno, v kateri boste videti kot princeske.

Trendi se vsako leto spreminjajo. Zadnja leta so ponovno v ospredju preproste in naravne frizure s poudarjenimi kodri, priljubljene pa so tudi nesimetrične frizure in frizure s kitkami.

Vsekakor je dobro, da se pred samim maturantskim plesom frizuro poskusi narediti, da vidite, če se vaše želje skladajo s končno podobo, ki jo želite pokazati svetu.

 

V našem salonu že dolga leta skrbimo za mlada dekleta in jih pripravljamo na maturanstke plese in druge svečane priložnosti. Poskrbimo za vse detajle – za nego kože pred dogodkom, za ličenje na dan dogodka in za pričesko. Končno podobo vedno uskladimo z željamo deklet, dolgoletne izkušnje in naš talent skupaj z željo, da iz vas potegnemo najlepše pa dajejo izvrstne rezultate, vam pa nepozabne spomine.

Draga dekleta, če razmišljate o tem, kako bi izgledale na maturantskem plesu in potrebujete pri tem pomoč, se oglasite pri nas ali pa nam pišite. Pomagali vam bomo in vas za en dan prelevili v pravo filmsko princesko v katero bodo tisti večer uprte vse oči.

BJUTI® | lepota na enem mestu

 Naslov : Rogašovci 14, 9262 Rogašovci, Slovenija

 Email : bjuti@bjuti.si

 Telefon : 041 931 576

©2021 BJUTI ® - Registrirana blagovna znamka podjetja ZUMZUM. Designed By    ZUMZUM

Search